top of page
Afrikas_himlar_dummy_Large_s_RGB_for_web

FINNS I LAGER

UNDER AFRIKAS HIMLAR 
MÖTEN MED VILDHUNDAR OCH ANDRA DJUR PÅ SAVANNEN

300 kr
+ 45 kr frakt inom Sverige

Under Afrikas himlar får vi följa den prisbelönade fotografen Brutus Östling på en vidsträckt resa på de afrikanska savannerna. Med storslagna bilder och gripande berättelse låter han oss följa de afrikanska vildhundarna men också andra djur i deras unika livsmiljöer.

Hur kommer det sig att den afrikanska vildhunden, som är savannens effektivaste jägare, ändå tillhör Afrikas mest hotade rovdäggdjur? Hur fungerar balansen mellan rovdjur och bytesdjur på Serengetis och Masai Maras grässlätter? Vatten är grunden för allt liv - hur överlever växter och djur när det nästan inte finns något vatten? Brutus Östling skriver om hur olika djur på de mest fantastiska sätt anpassats till savannerna och mer extrema livsmiljöer men också om hur vi ska komma att rädda Afrikas vildmarker och enastående djur, som i de flesta fall levt här sedan miljoner år.

Under Afrikas himlar är en angelägen bok med personliga texter texter och makalösa bilder. Boken har av Världsnaturfonden WWF utsetts till Årets Pandabok 2019.

Foto & text: Brutus Östling
Band: Inbunden
Antal sidor: 224
Utgivningsår: 2018
Förlag: Bonnier Fakta

uppslag2-300x239.jpg
uppslag4-300x240.jpg
Namnlöst-2-kopiera-300x247.jpg
uppslag5-300x239.jpg
uppslag6-300x241.jpg
uppslag7-300x242.jpg
uppslag8b-300x238.jpg
uppslag9b-300x239.jpg
uppslag10-300x242.jpg
_Z8I3921franjpeg-(kopia).jpg

PRESSRÖSTER

 

”Nu har det hänt för fjärde gången. Brutus Östlings senaste bok har utsetts till Årets Pandabok … Mycket av hans förra teknik (från Bevingat) går igen här, de mörka skuggbilderna finns med men fokus är flyttat från fåglar till främst vildhundar i Afrika. De grundliga beskärningarna, dramatiken men också de mjukare, gulliga, själfulla bilderna finns där … Utmärkta texter liksom fylliga bildtexter ger stora läsupplevelser… Den som missade att köpa boken i samband med WWF-förnyelsen borde ångra sig djupt.”
CAMERA NATURA nr 1 2019

“Brutus Östlings bilder laborerar med ljus och rörelse, frusna ögonblick där före och efter bildar tankefilm. Kompositionen är ofta genial. Texterna i boken bringar kunskap och upplevelse, eftertanke … Det inledande generösa avsnittet om den afrikanska vildhunden ger massor av nya fakta, liksom kapitlet om hyenor där resonemanget om det stränga matriarkatet belyses med uppgifter om honornas höga nivå av det manliga testosteronet … Berättelsen om savannernas utveckling genom årmiljonerna har sin egen dynamik … den avslutande men bärande diskussionen om … nödvändigheten att bevara Afrikas … djurliv … fördjupas ytterligare med djupintervjun av naturvårdaren och zooekologen Allan Carlsson.”
(Uno Nilsson, BTJ-häftet 1, 2019)

bottom of page