Konsten att fotografera 

fåglar och andra djur Version 2.0

I detta nya mastodontverk i stort format delar Brutus Östling frikostigt med sig av allt man behöver veta för att kunna ta bättre natur-, djur- och fågelbilder. Brutus handgripliga råd och tankar kring fotograferingen i kombination med ett högklassigt bildmaterial med många exempel ger dig de svar du söker. 

479 SEK 

Under Afrikas himlar

Möten med vildhundar och andra djur på savannen

I Under Afrikas himlar får vi följa den prisbelönade fotografen Brutus Östling på en vidsträckt resa på de afrikanska savannerna. Med storslagna bilder och gripande berättelse låter han oss följa de afrikanska vildhundarna men också andra djur i deras unika livsmiljöer.

279 SEK

Bevingat

Magiska möten i fågelmarker

En storslagen fotografisk resa jorden runt till spännande fågelmarker. I ord och bild berättar han om fascinerande fåglar och deras unika livsmiljöer i en värld i snabb förändring.

279 SEK

I starens tid

Av Brutus Östling & Tomas Bannerhed

Brutus fångar inte bara fåglarna med sin kamera, hans bilder visar på ett märkvärdigt och mycket personligt sätt hur fåglarna gör. Tomas Bannerhed kryssar inte bara för de arter han får syn på och beskriver deras fjäderdräkter och läten, han vet något om fåglarnas plats i våra liv.

De krushuvade

och andra pelikaner

Nyfiket och närgånget. Och kanske är det pelikanerna som är mest närgångna. En annorlunda fotobok om framför allt de krushuvade pelikaner som lever i norra Grekland.

212 SEK

Konsten att fotografera 

fåglar och andra djur

Boken ger råd om allt: hur du skaffar dig just den utrustning som bäst passar dina behov, hur du får skarpa bilder även i svåra situationer, av till exempel fåglar i flykt, hur du komponerar effektivt och undviker att missa just de där bilderna du helst av allt vill ha.

SLUTSÅLD

Att överleva dagen

Om fåglars sinnen och anpassningsförmåga

Om våra fåglars fantastiska förmåga att anpassa sig till de mest skilda miljöer och betingelser. För fåglarna inte bara överlever, de lyckas även föda nya kullar ungar till världen under de mest osannolika förhållanden. 

220 SEK

Under asfalten vilar en strand

Midways albatrosser

2 100 kilometer nordväst om Honolulu ligger Midwayöarna, ett av naturens underverk. Två små öar, knappt tre och fyra kilometer långa, som rymmer ett fantastiskt fågelliv. I dag finner vi över en miljon albatrosser på öarna. Men så har det inte alltid varit.

245 SEK

Kaxiga fåglar

Personligheter och relationer i fågelvärlden

Högst personliga fågelporträtt blandas med med actionfyllda bilder av allt från kungsörnar som slåss, aftonfalkar och tornfalkar som parar sig, koltrastar och gröngölingar som badar till tuffa skator och blåkråkor – de senare ökända för sin förmåga att i alla lägen attackera även större rovfåglar.

SLUTSÅLD

Örnarnas rike

Med text av Staffan Söderblom

Den här gången har Brutus Östling valt att besöka örnarnas rike. I första hand möter vi havsörn och kungsörn, men även en del andra fåglar - fiskmåsarna, ejdrarna, skogshönsen - som hör hemma i dessa mäktiga rovfåglars biotoper. 

SLUTSÅLD

Fantastiska fåglar

Med text av Susanne Åkesson

Tar oss med på en fascinerande resa från lappugglor och kungsörnar uppe i norr till afrikanska hornskator och albatrosser i syd. Boken innehåller mer än sextio fågelporträtt. Till dessa har Susanne Åkesson skrivit kortfattade och informativa bildtexter som i lättsam ton berättar om olika fågelarters fantastiska liv och egenskaper.

SLUTSÅLD

Pingvinliv

Med text av Susanne Åkesson

Det amerikanska förlag som köpte Brutus Östlings succébok Mellan vingspetsarna ville också ha en pingvinbok till samma säsong. Det gav fotografen och förlaget tre månader i produktionstid."Omöjligt, tänkte jag och tackade givetvis ja", sa Brutus i en intervju. Sagt och gjort!

SLUTSÅLD

Mellan vingspetsarna

Bilder ur fåglarnas liv – från Öland till Antarktis

Från häckare på tundran i norra Kanada och myrmarker i norra Skandinavien till övervintrare på savannerna i Afrika, från havsfåglar på Spetsbergen, Island och längs Norges kust till albatrosser och pingviner på Sydgeorgien och Antarktis, från skogarna i norra Sverige och Kanada till ökenområdena i Texas/Mexiko och Spanien.

SLUTSÅLD

© 2020 Brutus Östling