top of page
93595_5da6fc4c57cd3@2x.png.jpeg

SLUTSÅLD

MELLAN VINGSPETSARNA 
BILDER UR FÅGLARNAS LIV - FRÅN ÖLAND TILL ANTARKTIS

Sommaren 2005 utkom "Mellan vingspetsarna" med bildtexter och inledningar av Magnus Ullman, en av landets mest kända fågelexperter. "Mellan vingspetsarna" rör sig från häckare på tundran i norra Kanada och myrmarker i norra Skandinavien till övervintrare på savannerna i Afrika, från havsfåglar på Spetsbergen, Island och längs Norges kust till albatrosser och pingviner på Sydgeorgien och Antarktis, från skogarna i norra Sverige och Kanada till ökenområdena i Texas/Mexiko och Spanien.

Fotografier: Brutus Östling
Bildtexter: Magnus Ullmann
Band: Inbunden
Antal sidor: 208
Storlek: 315 x 245 x 20 mm
Vikt: 1520 g
Utgivningsår: 2005
Förlag: Norstedts

PRESSRÖSTER

 

"Stort format och utsökt fyrfärgstryck gör att Brutus Östlings ofta sanslöst vackra bilder kommer till sin fulla rätt. Fågelpornografi på högsta nivå för både hårdskådare och fågelbordsfluktare. Klassiska poser blandas med halsbrytande porträtt. . . När man väl hämtat sig från mötet med bilderna upptäcker man att det finns text också. Den är skriven av Magnus Ullman, en av landets mest kända fågelexperter. På ett mycket kunnigt sätt belyser han olika aspekter av fåglarnas liv och beteende. Det är mycket kunskap som ryms i de korta texterna, ofta lika fascinerande som bilderna."
Eskil Quiding, Sydsvenska Dagbladet

"Man undrar om fågelfotografin kan komma mycket längre än så här."
Naturmorgon, P1, Sveriges Radio

"Den i dagarna utkomna Mellan vingspetsarna innehåller några av de vackraste och konstfullaste fågelbilder jag någonsin sett. . . En svensk fågelfotograf i världsklass."
Fredrik Sjöberg, Svenska Dagbladet

bottom of page